Bursa Büyükşehir Belediyesinin 2016 bütçesi belirlendi

Gelecek yılın gider bütçesi 1 milyar 670 milyon lira, gelir bütçesi de 1 milyar 370 milyon lira olarak tespit edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2015 22:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa Büyükşehir Belediyesinin 2016 bütçesi belirlendi

Bursa Büyükşehir Belediyesinin 2016 yılı gider bütçesi 1 milyar 670 milyon lira, gelir bütçesi ise 1 milyar 370 milyon lira olarak belirlendi.

Yeni belediye binasındaki meclis salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe gözetiminde gerçekleştirilen bütçe özel oturumunda, Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresinin (BUSKİ) 2016 mali yılı bütçesi değerlendirildi.

Bütçenin onaylanması görüşmelerinde açıklama yapan Altepe, Büyükşehir Belediyesinin 2016 yılında gider bütçesinin 1 milyar 670 milyon lira, gelir bütçesinin de 1 milyar 370 milyon lira olarak belirlendiğini, aradaki 300 milyon liralık farkın da borçlanmalarla dengeleneceğini söyledi.

Bu nedenle yıllık bütçeleri yüksek ve iddialı hazırladıklarını ifade eden Altepe, "Bursa'ya en iyisini, en güzelini yapmak için uğraşıyoruz. İki yıl içinde başlayan tüm projeler 5 yıl içinde tamamlanıp hizmete alınacak. Bu konuda geçmişte güzel hizmetler verdik. Bursa'yı marka şehir yapacak yatırımlar kazandık. Bundan sonra da aynı anlayışla çalışacağız. Hedefimiz başladığımız yatırımları en kısa zamanda bitirmek ve yeni yatırımlara yol açmak. Amacımız Bursa'yı bir adım daha öne çıkartmak. İnşallah bu yıl da yılmadan ilerleyeceğiz. Bütçemiz hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Altepe, konuşmasında bütçenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

2016, BUSKİ için "yatırım yılı"

BUSKİ Genel Müdürlüğünün 2016 mali yılı tahmini bütçesi de toplantıda oylamaya sunuldu. Buna göre BUSKİ'nin 2016 yılı tahmini bütçesi 1 milyar 50 milyon lira olarak kabul edildi.

Bütçenin yüzde 65'lik kısmının yatırımlara ayrıldığını belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı da 2016'yı "yatırım yılı" ilan ettiklerini bildirdi.

Geçen yıl yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası kapsamında Bursa'nın tamamının büyükşehir statüsüne kavuştuğunu aktaran Çetinavcı, "Bu durum, görev ve sorumluluk sahamızın, bütün Bursa'yı kapsayacak genişliğe ulaştığının da göstergesi anlamına geliyor. 'Sağlıklı şehir Bursa' hedefine giden yolda, altyapı çalışmalarımıza bundan önceki yıllarda olduğu gibi 2016'da da artan bir ivmeyle devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber